Oslo Børs snur ned

Oslo Børs steg fra start, men har snudd ned. Flere aksjer fyker opp etter fremleggelsen av kvartalstall.

LA FREM TALL: Quantafuel og adm. direktør Kjetil Bøhn la frem kvartalstall tirsdag morgen.  Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Oslo Børs startet dagen i grønt, men har snudd ned. 

Etter litt over en times handel står hovedindeksen i 998,0 ned 0,43 prosent. Så langt i dag er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,7 milliarder kroner.  

Bevegelser

Reach Subsea snudde minus til pluss i fjorårets siste kvartal. Det belønnes selskapet for og aksjen stiger.  

Targovax har fortsatt ikke har nådd Median Overall Survival (mOS) i sin Oncos-102-studie for behandling av svulst, og aksjen stiger kraftig.  

Nordic Mining-aksjen gjør et byks oppover etter at Keliber har sikret 40 millioner euro i finansiering fra et internasjonalt gruveselskap. Nordic Mining har en eierandel på 16,3 prosent i Keliber.  

Observe Medical publiserte også fjerdekvartalsrapporten tidligere tirsdag og er nærmere lansering i milliardmarkedet, som sendte aksjen oppover ved børsåpning, men aksjen faller etter en times handel.  

Tomra økte inntektene med 100 millioner, til 2,7 milliarder, i fjerde kvartal og bedret resultatet. Pilen pekte oppover fra start, men peker nå nedover.  

Gaming Innovation Group har frem tall tirsdag morgen og kunne vise til en kraftig topplinjevekst. Nyheten sendte aksjen opp fra start, men nå har retningen snudd.  

Resultatet til Bakkafrost raste i fjerde kvartal og aksjen synker i åpningshandelen.  

Quantafuel la tirsdag morgen frem tallene for fjerde kvartal og røpet at det venter oppstart av det nye anlegget i Kristiansund i løpet av første kvartal. Aksjen synker på nyhetene.  

Element var torsdagens desiderte vinner med et hopp på 65 prosent etter det ble klart at selskapet har kjøpt opp et blockchain-selskap og har fått med seg blant andre Øystein Stray Spetalen, Ketil Skorstad og Arne Blystad som hjørnestensinvestorer. Fredag endte derimot med nedtur, og aksjen falt ytterligere 9,8 prosent mandag. Nedturen fortsetter også tirsdag.  

Flere av de mest omsatte aksjene faller også kraftig, og det lyser rødt for Nel, Scatec og Kahoot.          

REC Silicon faller mest og topper dagens taperliste.  

Oljeprisen

Oljeprisen stiger tirsdag morgen og et fat brent-olje koster 66,33 dollar, opp 0,82 prosent. WTI-oljen er opp 1,59 prosent til 62.68 dollar fatet.

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 64,63 dollar ved stengetid på Oslo Børs mandag.

Oljelagrene i USA er ventet å ha falt med 4,8 millioner fat til rundt 457 millioner fat denne uken, ifølge Platts-konsensus.

De to amerikanske storbankene Goldman Sachs og Morgan Stanley har oppjustert brent-olje-estimatene for tredje kvartal til henholdsvis 75 og 70 dollar pr. fat.