Sterkeste euro mot dollar på nær to måneder

DOLLARLIKVIDITET I LANGE BANER: Bildet viser riktignok falske dollarsedler i forbindelse med en korrupsjonsdemonstrasjon mot tidligere FIFA-president Sepp Blatter. Foto: FABRICE COFFRINI
Markedskommentarer

Euroen skjøt torsdag ettermiddag opp til over 1,22 dollar for første gang siden første uken i januar. Dermed er kursen heller ikke så langt fra de 1,2340 dollar som i begynnelsen av året markerte den sterkeste euroen på tre år. Og før den relativt kortvarige perioden i begynnelsen av 2018 med sterkere euro mot dollar enn nå, må vi så tilbake til høsten 2014 for å finne noe lignende.

«Jay Powell lover billige penger, aksjemarkedet tror ham, og obligasjonsmarkedet er synlig nervøst, men ikke FOR mye. Inntil det dukker opp seriøst inflasjonspress vil det underliggende bildet være vekstvennlig,» skriver valutastrateg Kit Juckes i Société Générale.

Han venter at råvare- og boligfølsomme valutaer som australske, canadiske og newzealandske dollar vil være etterspurt. Når det skjer, er gjerne også den norske kronen populær.

«Amerikanske dollar vil fortsatt bli tilbudt. Og EUR/USD, som tester toppen av sitt aller aller seneste mikro-intervall, vil til slutt bryte høyere,» spår Juckes, og det er kanskje det markedet begynte å prøve seg på torsdag.

Nordea venter derimot at høyere langrenter i USA enn Europa skal styrke dollaren.

Euroen var nede på 10,17 kroner torsdag formiddag, men kursen var 10,22 litt før klokken tre. En dollar kostet 8,36 kroner.