Reddit-arméen sender aksje til værs

Teknologi tynger på Wall Street, og de tre toneangivende indeksene faller. WallStreetBets har funnet en mulig short-skvis.

OPP: Reddit sender Rocket Companies rett opp på Wall Street. Foto: Brent Lewin
Markedskommentarer

S&P 500 er ned 0,59 prosent, og falt etter gårsdagens oppgang på solide 2,4 prosent. I går logget indeksen sin beste dag siden juni. 

Dagens nedgang er i hovedsak forskyldt et fall i teknologiaksjer, noe som førte til at også Nasdaq falt 1,26 prosent.

Dow Jones falt 0,28 prosent etter å ha svingt mellom grønne og rød tall gjennom dagen.

«Markedene er muligens fanget i en drakamp mellom hva de forventer skal skje og en pandemidrevet usikkerhet som forsterkes av andre markedsimpulser», skrev Chris Hussey, direktør i Goldman Sachs i et notat og fortsatte:

«På dager som i dag, uten nyheter og lite makro som hjelper investorer å beholde troen, ser vi at what if-spørsmål dukker opp».

Reddit-hæren viser styrke

Den elektroniske huslånsleverandøren Rocket Companies skjøt i været tirsdag, uten tilsynelatende nye nyheter. Likevel er den blitt plukket opp av tradere på WallStreetBets ettersom flere hedgefond vedder imot aksjen.

Nesten 40 prosent av selskapets  aksjer er shortet, noe som kvalifiserer selskapet til å være blant de mest shortede aksjene i USA av hedgefond, ifølge FactSet. Dette gjør den attraktiv for Reddit-investorer som går sammen for å presse ut shorterne.

Tirsdag er aksjen opp 67 prosent.

Teknologi tynget

Apple falt noe tilbake etter gårsdagens knalldag med en oppgang på 5 prosent etter Buffett-hyllest og åpning av butikker, og er ned 1 prosent i dag.

«Berkshires investering i Apple illustrerer tydelig kraften til tilbakekjøp», skrev Buffett i sitt årlige investorbrev.

Bilgiganten Ford la på seg 5,43 prosent. Konkurrenten Tesla falt med 4,4 prosent.

Twitter falt 4,5 prosent tirsdag etter at selskapet annonserte prissettingen av sitt konvertible gjeldstilbud på 1,25 milliarder dollar. Nyheten brøt Twitters tredagers oppgang.

Target falt 4 prosent til tross for at selskapet rapporterte gode tall. Retail-forhandleren nektet å gi en prognose for 2021.

«Uunngåelig at rentene øker ytterligere»

10-åringen, som har vært et viktig mål for investorer den siste tiden, falt til 1,41 prosent etter å ha steget til en høyde på 1,6 prosent i forrige uke.

CNBC skriver at noen investorer mener det er uunngåelig at rentene vil øke mer i år grunnet fokus på finanspolitisk stimulans, hvilket kan krympe aksjemultiplene.

Andre mener at rentehoppet gjenspeiler forbedret økonomisk vekst og økende inntjeningsprognoser, og at skjer bør kunne ta til seg høyere renter på lang sikt hvis de stiger i et fornuftig tempo.

Frykt, gull, olje, krypto og renter

VIX-indeksen, populært kalt fryktindeksen, steg 3,34 prosent til 24,13.

Gullprisen hadde en oppgang på 0,5 prosent og en unse gikk ved stengetid for 1.733,52 dollar.

Brent-oljen er ned 1,15 prosent til 62,57 dollar fatet.

Bitcoin falt 3 prosent til 47.628,51 dollar.

3-måneders renten falt 0,3 basispunkter til 0,038 prosent.

Renten på 2-åringen hadde en nedgang på 0,2 basispunkter til 0,1211 prosent.

10-års renten falt 1,5 basispunkter til 1,411 prosent.

30-års renten gikk ned med 75 basispunkter til 2,205 prosent.