Ny bank slår forventningene

Morgan Stanley føyde seg til rekken av amerikanske banker med uventet sterke kvartalstall, men kursutviklingen var udramatisk. Cisco steg mer.

MED STERK KVARTALSRAPPORT: Morgan Stanleys topp- og bunnlinje overgikk analytikernes forventninger med god margin i første kvartal. Bildet er fra bankens hovedkontor i New York. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Resultatsesongen fortsatte på fredag, med ferske tall for første kvartal fra Morgan Stanley. I likhet med Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo og Bank of America, gjorde den amerikanske banken det bedre enn ventet. Justert inntjening per aksje ble på 2,22 dollar, 52 cent mer enn analytikernes medianestimat. Topplinjen på 15,7 milliarder dollar oversteg forventningene med 1,6 milliarder dollar, hovedsakelig som følge av overraskende høy lønnsomhet i verdipapirhandel- og meglingsvirksomheten. Et tap på 911 millioner dollar knyttet til kollapsen av hedgefondet Archegos trakk derimot ned, og aksjekursen sank med rundt en halv prosent, kort tid etter at New York-børsen åpnet.

Cisco-aksjen ble over 2 prosent dyrere, etter at Wolfe Research oppgraderte aksjen fra nøytral til kjøp. Analytiker Jeff Kvaal mener selskapet vil tjene på økte IT-investeringer og ser en oppside på 22 prosent fra torsdagens sluttnotering.

United Airlines-kursen steg halvparten så mye, som følge av en kjøpsanbefaling fra Argus. Sistnevntes analytiker har tro på flyselskapets planer om å redusere kapasiteten, kutte kostnadene med 2 milliarder dollar og øke marginene til nivået før coronakrisen.

I Europa falt L'Oreals aksjekurs med 1,3 prosent. Den franske kosmetikkprodusenten meldte at salget i første kvartal ble på 7,6 milliarder, 10 prosent over fjorårets nivå, justert for oppkjøp og valutaendringer. Noen analytikere var imidlertid skuffet over utviklingen i selskapets konsumproduktavdeling.Toppsjef Jean-Paul kommenterte at mens enkelte kan ha ventet «et enda større mirakel fra oss, kan vi ikke alltid levere mirakler».