1. Lime- og chilimarinert breiflabb med bønne- og fetasalat Skal du ut på tur kan du ha fisk og marinade i en plastpose. 4 pers4 skiver breiflabb på ca 180g 200 g kokte aspargesbønner 14 cherrytomater, delt i to 50 g fetaost, i biter 1 dl olivenolje saften av 1 lime 1 ts revet ingefær 1 rød chili, finhakket 1/2 sitrongress, finhakket salt pepperStart med marinaden. Rør sammen olje, limesaft, ingefær, chili og sitrongress. Legg i breiflabben og la den ligge der i 1-3 timer. Grill fisken i cirka 3 minutter på hver side. Bland sammen aspargesbønner, cherrytomater og fetaost. Smak til med salt og pepper. Server den nygrillede fisken med salaten og masse lime- eller sitronsaft over.2. Krepsehaler med pistasiesmør En perfekt liten forrett. 4 pers12 krepsehaler, delt i to(husk å ta ut den sorte tarmen) 8 cherrytomater basilikum 200 g smør 2 ss finhakket pistasienøtter salt pepperStart med smøret. Rør sammen smør, pistasienøtter, en spiseskje finkakket basilikum, litt salt og pepper. Fres krepsehalene i smøret i en panne over grillen til de skifter farge til rosa. Ha i tomater og basilikum. Rør rundt og server.3. Lime- og koriandermarinert scampi Husk å legg trepinnene i vann før du bruker dem. 4 pers14 scampi 14 trepinner 1 dl olivenolje saften av 1 lime 1 finhakket rød chili 4 fedd hvitløk, finhakket 1 ts reven ingefær 1 ss finhakket korianderStart med marinaden. Rør sammen olje, limesaft, chili, hvitløk, ingefær og koriander. Rens scampiene, legg dem i marinaden, og la dem ligge i omtrent en time. Tre scampiene på trespyd og grill dem i omtrent 30 sekunder på hver side. Spises rett av pinnen.4. Den beste fisk- og skalldyrmarinaden Min favoritt!1 dl olivenolje saften av 1 lime 1 lime i båter 1 limeblad, i tynne strimler 1 sitrongress, finhakket 1 rød chili, finhakket 3 fedd hvitløk, finhakket pepperBland sammen alle ingrediensene og ha det i en bolle eller et norgesglass. Kan brukes til alle typer hvit fisk og skalldyr. Er også veldig bra til kylling.5. Grillede reker med chiliolje Hvis man griller rekene noen sekunder på hver side, blir de faktisk enda saftigere og bedre. 4 pers2 kg reker 2 lime, delt i to 1 dl olivenolje saften av 1/2 lime 1 rød chili, finhakketRør sammen olje, limesaft og chili. Hell oljen på en flaske. Legg rekene og limen på grillen og grill rekene noen sekunder på hver side. Legg rekene på et fat, press over den grillede limen og server dem med chiliolje som dipp.6. Krabbekaker med dillagurker Saftige og gode kaker. 4 persKrabbekaker: Kjøttet fra 2 rensede krabber 1/2 rødløk, finhakket 1 dl brødrasp 1 ss hvetemel 4 ss majones 1 eggeplomme 2 ss hakket dill salt pepper smør til stekingDillagurker: 1 agurk i små terninger saften av 1 sitron 1 ss hakket dillRør sammen krabbekjøtt, løk, brødrasp, mel, majones, eggeplomme, dill, salt og pepper. Form deigen til kaker som du steker i smør i to minutter på hver side. Rør sammen agurk, sitronsaft og dill for å lage dillagurker. Server krabbekakene med dillagurkene, en salat og godt brød.7. Koriander- og limesaus En super saus til skalldyr. 4 pers1 bunt koriander, hakket 1 ss mynteblader, hakket 2 fedd hvitløk, hakket saften av 1 lime 3 ss olivenolje saltKjør alle ingrediensene til en glatt saus i en blender. Oppbevares kjølig.8. Sitronkake med mandler Kjempegod og saftig kake til pikniken. 8 pers125 g smør, i biter 2 ts revet sitronskall 2,5 dl sukker 4 egg 4 dl malte mandler 2,5 dl hvetemel 1 ts bakepulver melis vann mandelflakVarm ovnen til 180°C. Rør smør, sitronskall og sukker lyst og luftig. Ha i eggene, ett og ett. Ha i mandler, hvetemel og bakepulver. Rør godt. Hell deigen i en smurt liten langpanne eller kakeform. Stek kaken i 20-30 minutter. Avkjøl på rist. Rør sammen melis og vann til en glasur og hell den over den kalde kaken. Dryss over mandelflak. Skjær kaken i biter og server.