Historien omTante Brun, tante Grønn og tante Fiolett.

Rent bortsett fra at det er en klassiker av Elsa Beskow fra 1919, som kunne nytes på fjernsynet på det glade 70-tallet, er historien en flukt inn i en svunnen tid, med store kjoler og masse hygge og levende lys. For ikke å snakke om fortellerstemmen, en trygg og god bestefars stemme. En gammeldags drømÂ… Tilbake til 70-tallet, som var den store tiden for lilla og brunt. Noen har vel gjerne noen minner rundt nettopp dette. Brunt som velur og lett brente julekaker og lilla som hjemmestrikket skjerf og fioler. Legg fordommene bak deg. Brunt og lilla er høstens og vinterens store motefarger.

BISCOTTI Ca 50 stk 100 g hasselnøtter 100 g mandler 100 g smør 3 egg 2 1/2 dl sukker 6 - 6 1/2 dl hvetemel 1 strøken ts bakepulver Revet skall av en appelsin 2-3 ss Amaretto (mandellikør) ! ts vaniljesukker evt. 1 ts støtt koriander Litt mel til utbakingHakk nøtter og mandler grovt, helst for hånd. Smelt smøret i en liten kjele og sett til side. Visp egg og sukker til eggedosis og bland inn det smeltede smøret. Ha i appelsinskall og mandellikør, rør om. Ha så i de hakkede mandlene og nøttene og til slutt melet, godt blandet med bakepulver, vaniljesukker og eventuelt koriander. Hell deigen ut på et bakebord med mel og elt den raskt sammen. Del deigen i fire emner. Form emnene til lange pølser som legges to og to på bakeplater kledd med bakepapir. Klapp pølsene flate med hånden. Stekes midt i ovnen på 200°C i 20-25 minutter. La dem avkjøle seg i cirka 5 minutter. Skjær deretter pølsene i 3 cm brede skiver på skrå. Legg kakene med snittflaten opp og la dem tørke til skorper på cirka 75°C. Det tar omtrent en time.GAMMELDAGS JULEKRYDDERKAKE Denne kaken setter deg garantert i julestemning - den både lukter og smaker jul. 150 g margarin 3 egg 3 dl sukker 1 ss malt kanel 1 ss malt nellik 1 ss malt ingefær 1 1/2 dl rømme eller kulturmelk 1 1/2 dl tyttebærsyltetøy 1 ts natron 4 1/2 dl hvetemel Deigen passer til en 2 l brødform eller en 24 cm kakeform, gjerne med hull. Den skal stekes på 175°C nederst i ovnen i omtrent en time. La kaken avkjøle seg i formen. Kan oppbevares i boks i 14 dager.