Kontinental fjellkomfort

Vestlia Hotell på Geilo er nå blitt Vestlia Golf og Spa Resort. Men det er mye mer enn navnet som er endret. En ny fløy med stort, moderne spa, over 40 lekre rom og en oppgradering av den gamle delen har gjort stedet til en vellykket blanding av amerikansk lodge-stil og norsk fjelltradisjon.

I 2000 overtok Pål Gundersen Vestlia Hotell på Geilo. Stedet ble bygget på 70-tallet og besto av hotell med 75 rom og 12 hytter. Stedet var temmelig nedslitt, så den nye eieren planla både oppgradering og utvidelse for at hotellet skulle få den standard han ønsket. Hennie Interiors AS har vært interiøransvarlig for hele den nye fløyen med værelser og spa samt oppgraderingen av den gamle delen. Thomas Steen har vært oppfølger i prosjektet. I den gamle delen er resepsjon og lobby, afterski- og pianobar, jegerbar og spisesal totalrenovert. Når dette leses er også en stor bankettsal med plass til 180 personer ferdig. Her henger 14 fantastiske oljemalerier av Kai Fjell på veggene. I samarbeid med eieren besluttet interiørarkitekten å gi Vestlia Golf og Spa Resort et litt røft uttrykk, en kombinasjon av det rustikke norske og amerikansk lodge-stil, med beisede eller laserte panelvegger, rutete ulltekstiler, lær, skifer, kurv og kelimer. I dag kan Pål Gundersen åpne dørene til sitt nye Vestlia Golf og Spa Resort, som i tillegg til den opprinnelige bygningsmassen har fått et tilbygg med 22 rom, 22 juniorsuiter, tre luksussuiter og et topp moderne spa på 1000 kvadratmeter med svømmebasseng, relaxroom, behandlingsrom, fitnessavdeling og tilgang til personlig trener. Spaet er holdt i varme kremfarger og har møbler i moderne design. Badstuen er stor og romslig med ovnen i midten og benker rundt alle veggene. Både her og i resten av spaavdelingen har man lagt vekt på god og behagelig punktbelysning. Juniorsuitene har fleksible løsninger. Med to soverom, stue, kjøkken og bad kan de huse en hel familie. Men suitene kan også deles opp for gjester med mindre plassbehov. Rommene er lune og lekre, der veggene delvis er beisede, delvis trukket i rutete ulltekstiler. Puter i skinn, fløyel og ull skaper gode teksturkontraster. Stedet har en sjeldent flott beliggenhet med Geilos alpinanlegg og en 9 hulls golfbane som nærmeste naboer. De gamle panelveggene i spisesal og barer er malt i såkalte "ikke-farger", som er forsiktige nyanser av naturens egen fargepalett. Hovedinntrykket er at farge- og materialkombinasjonen i interiørene harmonerer med fjellfargene uten å konkurrere med den storslåtte naturen utenfor vinduene.