Pauls beste sjokoladegodter

1. Sjokolade- og ingefærpletterca 40 stk300 g mørk sjokolade 1 pakke kandisert ingefær, dette kan du kjøpe i innvandrerbutikkerSmelt sjokoladen sakte i vannbad. Når sjokoladen har smeltet, har du den over i en sprøytepose. Sprøyt ut små rundinger på bakepapir og legg en kandisert ingefær på hver sjokoladerunding. La plettene stivne. Bruk en kniv og ta dem av bakepapiret. Oppbevares i tett boks med bakepapir mellom lagene.2. Havre-, appelsin- og mandelfjellca 40 stk2 dl havreflak 2 ss hakkede mandler + ekstra til pynt 2 ss kandisert appelsin, til kaker 300 g mørk sjokoladeRør sammen havreflak, mandler og appelsin i en bolle. Smelt sjokoladen sakte i vannbad og hell sjokoladen over blandingen. Ta en mengde tilsvarende omtrent en spiseskje av blandingen og legg det på bakepapir. Jeg foreslår å gjøre dette med hendene. Dryss over litt mandel før sjokoladen stivner. Bruk en kniv og ta "fjellene" av bakepapiret og legg dem i en tett boks med bakepapir mellom.3. Kandisert appelsinskalltil pynt på konfekter og kaker2 appelsiner 300 g sukker 2 dl vannSkjær skallet av appelsinene så tynt som mulig og skjær det igjen i tynne strimler. Ha sukker og vann i en kjele, ha i skallet og kok opp. La blandingen koke i en time. Avkjøl. Sil av laken - denne kan du bruke som en dessertsaus - og vend appelsinskallet i sukker. Legg det på bakepapir for å tørke. Oppbevares i en tett boks.4. Hvite sjokoladepletter med kandisert appelsinskallca 40 stk300 g hvit sjokolade kandisert appelsinskall, se egen oppskriftSmelt sjokoladen sakte i vannbad. Når den har smeltet har du sjokoladen i en sprøytepose. Sprøyt små pletter på bakepapir og legg en bit kandisert appelsinskall på hver. La plettene stivne, men vær oppmerksom på at dette tar lenger tid enn med vanlig sjokolade. Bruk en kniv til å ta dem av bakepapiret og legg dem i en tett boks med bakepapir mellom.5. Marsipankuler med amaretto, mandler og krokanca 30 stk1 pakke marsipan 2 ss amaretto 200 g mørk sjokolade 50 g hakkede mandler 50 g krokan kakepyntKna sammen marsipanen og amarettoen, dette er litt klinete, men du kan bruke litt melis som "mel". Del marsipanen i ca 30 deler og rull til små kuler. Smelt sjokoladen i vannbad, og dypp kulene i sjokoladen. Legg dem på bakepapir. Dryss over mandler og krokan og la dem stivne. Legg dem i en tett boks med bakepapir mellom.6. Marsipanhjerter med sjokoladeca 40 stk1 pakke marsipan 1 liten hjerteformet kakeform 50 g mørk sjokolade 50 g hvit sjokoladeKjevl ut marsipanen til en tynn leiv. Bruk melis som mel. Trykk ut små hjerter med kakeformen og legg hjertene på et bakepapir. Smelt sjokoladen i vannbad og ha den i sprøyteposer. Sprøyt sjokoladen over i hjertene i sikk-sakk-mønster. La sjokoladen stivne før du legger hjertene i en tett boks med bakepapir mellom.7. Sjokolade- og appelsintrøfler ca 20 stk300 g mørk sjokolade 1 ss appelsinlikør 3 ss kremfløte 1/2 ts revet appelsinskall noen biter kandisert appelsinskall, se egen oppskrift kakaoHa sjokolade, appelsinlikør, fløte og revet appelsinskall i en kjele og smelt det sakte sammen. Ikke rør før alt er smeltet. Avkjøl blandingen og la den stå i kjøleskap noen timer. Rull teskje-store porsjoner av blandingen til små baller. Dette er litt grisete, men det er bare sjokolade. Legg en bit kandisert appelsinskall rundt hver kule. Rull så kulene i kakao og legg dem i en tett boks med bakepapir mellom lagene.8. Sjokoladeruterca 20 stk300 g mørk sjokolade 2 ss hakkede mandler 1 ss hakkede pistasienøtter 1 ss appelsinkakepyntSmelt sjokoladen i vannbad. Hell sjokoladen utover et bakepapir og bruk en slikkepott til å få den så jevn som mulig. Dryss over mandler, pistasienøtter og appelsinpynt. La det hele stivne før du skjærer hele saken i biter. Oppbevares i en tett boks med bakepapir mellom.9. Kjeks med sjokolade og mandlerca 40 stk100 g smør 2,5 dl sukker 1 stort egg 5 dl hvetemel 1/2 ts bakepulver 2 ss melk 1 eggehvite, vispet perlesukker 100 g mørk sjokolade hakkede mandlerRør smør og sukker lyst og luftig. Rør i egget og ha i mel, bakepulver og melk. Arbeid deigen godt sammen, og pakk den inn i plast. La den ligge kaldt i to timer før bruk. Ta ut deigen og kjevle den til en tynn leiv. Skjær deigen i strimler på omtrent 2x10 cm. "Snurr" så strimlene og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir. Pensle halvparten av hver pinne med eggehvite og dryss over perlesukker. Stek kakene ved 180°C i 5-6 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøl pinnene på rist. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp den "nakne" halvparten av hver pinne i sjokoladen og dryss med mandler. La sjokoladen stivne og legg kjeksene i en tett boks med bakepapir mellom lagene.10. Frostede rosebladerroser pisket eggehvite sukkerPensle rosebladene med eggehvite og dryss over sukker. Legg dem på bakepapir og la dem tørke i minst tolv timer før bruk. Rosebladene kan så brukes som pynt på konfekt og kaker, eller de kan serveres til en kopp te.11. Filo med sjokoladekrem4 pers1/4 pakke filodeig 200 g sjokolade 4 ss fløte 1 ss smør 1 ss likør, kan sløyfes pynt, som roseblader, appelsin og hakkede pistasienøtterVarm ovnen til 200°C. Lag sirkler av filodeigen, bruk et glass som mal. Legg sirklene på en bakeplate dekket med bakepapir og stek dem i 3-4 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl. Smelt sammen sjokolade, fløte, smør og likør på svak varme. Rør blandingen sammen og la den avkjøles helt. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt litt krem mellom fire lag med filo. Avslutt med krem og pynt med roseblader, appelsin og pistasienøtter.Keramikk fra Norway Design Papir og bånd fra Papirgalleriet12. Tørkede fiken med hvit sjokolade og pistasj15 stk15 tørkede fiken med melis 100 g hvit sjokolade 50 g hakkede pistasjenøtterSmelt sjokoladen i vannbad. Legg fikene på et fat og legg på litt av sjokoladen på hver. Dryss over pistasjenøttene. La sjokoladen stivne og legg de i en tett boks med bakekapir mellom lagene.