Falt av T-banen i fart

16-åring alvorlig skadd etter å ha falt av T-banen i fart ved Østerås i Bærum.

En 16 år gammel gutt fra Oslo pådro seg alvorlige hodeskader etter å ha falt av en T-banevogn i fart i Bærum fredag kveld.Ifølge øyenvitner kom gutten for sent til avgang, og kastet seg på vognsettet som var i ferd med å forlate Østerås stasjon i retning Oslo. 16-åringen fikk tak i et av luftevinduene og ble hengende etter dette noen hundre meter før han falt ned i skinnegangen, skriver Budstikka.no.Flere av guttens venner befant seg inne i vogna og ble vitne til ulykken. Da togsettet stanset ved Lijordet stasjon, løp de tilbake for å se hvordan det gikk med kameraten.Føreren av vognsettet fortsatte i retning Oslo, trolig uten å være klar over ulykken som var skjedd. Forklaringen på at togføreren fortsatte kan ha vært at 16-åringen holdt seg fast på venstre side av vognen, ikke på høyre side der inngangsdørene var.Politiet fikk melding om ulykken rett før midnatt.- Vi vet ikke hva som skjedde men gutten har hengt utenpå vogna en stund før han falt av, opplyser operasjonsleder Petter Huse i Asker og Bærum politidistrikt til NTB. - Dette var selvforskyldt. Ingen andre var involvert, sier Huse.Gutten var ifølge Huse bevisstløs da han ble kjørt til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Ved sykehuset får NTB lørdag morgen opplyst at gutten er innlagt på intensivavdelingen med hodeskader. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil. (©NTB)

Nyheter