Innhold 18/07

Sjefkontrollørene reiser jorden rundt. Märtha har mer rett om likelønn enn kritikerne tror - og vet. Her er tallene som viser hvor likt det er. Du må legge igjen mye kurtasje for å bli prioritert kunde hos meglerhusene. Men kommer du på kremlisten, får du store fordeler. Råvarer er et av de heteste temaene i finansmarkedet om dagen. Hvordan kan du tjene penger på det?

LederRåvareboomKapital-kommentarenHeller varmt enn kaldtNytt på markedetInsideBåtplasser til 60 millioner, Ap-politiker krever at StatoilHydros nye styreleder tar politiske hensyn, og lånte bort bilen og fikk to årsp-marerittNæringslivsreportasjerRåvarebooooomStigende priser og nye muligheterfor mindre investorerFå tak i superprofittenBli prioritert kunde hos meglerhuseneDin egen lykkes smedKjøp en bedrift og skapdin egen arbeidsplassUt på tur - aldri surSjefkontrollørene reiser jorden rundt- på konferanserSjekker inn hos SASBM-toppen Claus Sonberg sikter høytNedtur i nord? Alpingründer mener Målselv i Tromskan bli ny skihovedstadSer gull i eldrebølgen"Tryggere Hjem" skal gi klingendemynt på KongsvingerAkk, så dyre gamleEldrebølgen vil kreve enormeinvesteringer i bo- og institusjonstilbudSpår Oslo Børs på helsetoppenFarmasi- og helseselskapenestrømmer til Oslo BørsSjekketriks for reklamebyråerSlik vinnes konkurransene om annonsørenePortrettet Kjetil Try blir portrettert avNiels Chr. GeelmuydenPersonlig økonomiEn fredelig plett i Luberon-dalenStor eiendom til salgs i det "ekte" ProvenceGoodwill eller arbeidsinntekt?Når selgeren selv følger med på lassetSvenske toppobjekterFrimerkerTeknikk & vitenskapMygg på fremmarsjBlodsugereINTERNETTAnsatte får sparken hvis de bruker Facebook på nettet, men IBMs Morten Strand mener at businessorienterte community-løsninger nå kommer for fullt. Les også om mobil epost og om en litt uvanlig programvare som kan hjelpe deg med å imponere naboenJobb & karriereKapital stepper inn som Märthas reddende engel i likelønnsdebatten, Europakommisjonens delegasjon i Oslo søker nye traineer og vi har sjekket markedet for deltidsjobber for studenterInvestorguideMarine Harvest opp eller ned?AnalytikerkræsjetBobletendenser i grønne fondSkyhøy prising av "miljøvennlige" aksjerAlternativ avkastningStorebrand plukker enere ihedgefond og PEÅpnet for DnB NOR og Rune BjerkeStatoilHydro ble tung i indeksHolberg Fondene dilter etter over kjølenKopierer Odins og Skagens internasjonale suksessSkal gjøre penger på sykdom og fedmeSigmafondene utfordrer i nisjenEt fryktelig synSmåpenger og kraftige kursfall preger hardwareselskapeneBillig aluminium i vekstHydro frister med høyt utbytteEkspanderer flåte og bunnlinjeVi flyr høyt med NorwegianSatset stort - og småttTett i teten i femte runde av Børs-NMRally eller ras?Teknisk analyseANBEFALINGENETRENDER OM/TILBAKEGjesteskribenterIT-fokusBenedikte Løvdal, OSG NorgeJobbfokusAnne-Grete Ellingsen, GjensidigeAksjefokusKim Evjenth, KaupthingMakrofokusJan L. Andreassen, Terra SecuritiesShippingfokusFinn L. Engelsen jr., Lorentzen & StemocoPorteføljefokusEdward Wendel, DnB NOR KapitalforvaltningEiendomsfokusJørgen Haga, Akershus Eiendom