Vi drikker oss feite i sommervarmen

Halvparten av nordmenn tenker ikke på kaloriinntaket når de drikker alkohol, kaffedrikker og sportsdrikker.

Scanpix / Scanpix

Tørsten melder seg når det er varmt i været, og utvalget av drikke er stort. Tre av fire nordmenn er bevisste på kaloriinnholdet i brusen de drikker, viser en fersk undersøkelse foretatt blant over tusen personer over hele landet. Halvparten av dem hadde fått med seg at alkohol, kaffedrikker og sportsdrikker renner over av kalorier.Undersøkelsen, som er viser videre at en av tre nordmenn drikker mindre enn en liter vann om dagen.- Det er for lite. Vann er det eneste vi putter i oss som kroppen ikke trenger å gjøre noe med. Vann bidrar bare med gode egenskaper, og er den beste tørstedrikken fordi den ikke inneholder noen kalorier, men likevel gir energi, sier kostholdsekspert Jeanette Roede i Grete Roede AS.Hvis folk skal nyte øl, vin, saft og brus anbefaler hun å drikke mye vann ved siden av. Ifølge Roede bør man få i seg to liter væske hver dag, og minst en og en halv liter av dette bør være vann. De som trener eller svetter mye, trenger enda mer væske. (©NTB)