Innhold nr. 5/2010

Mange norske toppledere har skapt bærekraftige verdier i et langt perspektiv. I motsatt ende har vi lederne som drev viktige bedrifter på vei mot stupet.

Enten du har vunnet ti millioner i Lotto eller tjent 20 på å selge bedriften - og har arvinger du ikke er særlig glad i - er arveloven nyttig lesning.

Storparten av båtbransjen er trolig forbi krisen og styrer mot normalår.

Leder Syk støtteKommentar MomserierNytt på markedetInsideTerra Gruppen saksøker Terra-gründere og seg selv, StepStone-gründer Erik Bakkejord idømt skattesmell etter konegave og eiendoms-milliardær Pål Georg Gundersen i krangel med KaffebrennerietNæringslivsreportasjerLangsiktighet og bærekraftEtterkrigstidens beste bedriftsledereNorges verste toppledereDe ledet viktige bedrifter i norsk næringsliv på vei ned mot stupetForvalternes marerittStadig mer aksjehandel går gjennom såkalte dark pools- En real omgang julingHardtslående Vålerenga-kampanjeAlmanakkenMarsDette må du huske de neste 14 dageneArvArv angår alleAlle dør, og nesten alle etterlater seg arvingerNyttig givergledeSpar arveavgift ved fordeling av formuen mens du ennå er i liveKrymp verdieneSlik blir det billigere å arvePlanlegg fordelingen nøyeSamboerskap, testament og uskifte har stor betydning for arveavgiftenSlik sikres fremtiden BAHR-advokatenes råd for vellykkede arveoppgjør i familieeide virksomheterSlik gjøres det i praksisModeller for generasjonsskifter i aksjeselskaperArvefeller i utlandetDet er store forskjeller mellom arveavgiftsreglene i ulike landNår arveloven kolliderer med skattelovenAv og til trekker lovene i ulike retningerTema: BåtBård Eker justerer kursenHydrolift vil produsere raske båter med bredere appell- Som en liten børsLavt pund gir kuppmuligheter for kjøpere av engelske båter- Signaliserer sterk troPalmer Johnson Norway bygger usolgt luksusyacht til rundt 750 mill.Mot smulere farvannStorparten av båtbransjen er trolig forbi krisen og styrer mot normalår- Ekstremt overraskendeSollie-brødrene spår rekordomsetning for Goldfish i 2010Årets produkt 2010Elektroniske godbiterKapital kårer Årets produkt i åtte ulike kategorier:Årets speilreflekskameraÅrets kompaktkameraÅrets mobiltelefonÅrets skriverÅrets videokameraÅrets personlige produkt - lydÅrets personlige produkt - bildeÅrets personlige produktPersonlig økonomiSlik resonnerer skattemyndigheteneDriftsutgifter eller privatutgifter kamuflert som utgift i eget selskap?Teknikk og vitenskapEnda eldre og enda fjernereDsjengis Khan og hans etterkommere skapte historiens største rikeInternettseksjonenBørsnoterte selskaper som bruker Facebook, Twitter og andre sosiale medier i kontakten med kunder og aksjonærer, en boks som lar musikk-anlegget ta imot internettradio - og hvilke enheter som vil vinne kampen om eBokenJobb & KarriereVeritas-stjernen Remi Eriksen flytter til Singapore og blir sjef for 2.000 personer, RS Platou Markets shopper flere meglere og analytikere og kreative kandidater publiserer søknader på YoutubeInvestorguidePGS opp eller ned?AnalytikerkræsjetBørs-NM vinner med gullhårKjempeflaks med CRU-aksjenSprettent i LerøyAnalytikerfavoritt svømmer oppstrømsSkarp grafikk i VizrtEstimatoppjusteringer og multippelekspansjonGjør kvartalskuppLønnsomt å kjøpe OBX-aksjer før resultatslippFortsatt nervøstTeknisk analyseAnbefalingeneOm/tilbakeblikk