Grillsesongen er i full gang og nordmenn kaster ukritisk i seg mengder med pølser og hamburgere. I et intervju med HegnarOnline, forteller kostholdsekspert Camilla Andersen hvilke grillprodukter som er de mest usunne.- Blandingsprodukter som hamburger og pølse, inneholder betydelig mer fett enn rene kjøttvarer og fisk, sier Andersen til HegnarOnline.Hun mener at det ikke er noen enkelte matvarer som fører til økt vekt, men det totale kaloriinntaket sett i ett.- Spiser du mer enn du forbrenner, går du opp i vekt, sier Andersen.Vil du likevel unngå å legge på deg i grillsesongen, er det enkelte matvarer som både livvidde og helse vil sette større pris på enn andre.- Grillspidd med grønnsaker og rene kjøttbiter er det beste på grillen, sier Andersen og legger til;- Fisk er flott.Hun påpeker også at tomat, paprika, løk i båter er kjempegodt på grillen.Hva er utfordringene med å tenke sunnhet når man griller?- At det ofte er tilbud på blandingsprodukter og at det skal være lettvint, sier Andersen.- Da kjøper man ferdig potetsalat i stedet for å blande en grønn salat.Hun tipser om at i dag får man kjøpt gode salater ferdigblandet i poser, og at man da lett føye til egne favorittgrønnsaker.Andersen har noen gode sparetips hvis man vil tenke på kaloriinntaket når man griller.- Det er enklere å passe kaloriene hvis du velger fettfrie dressinger og lager grønn salat i stedet for potetsalet. Velg grove pølse- og hamburgerbrød, i stedet for de lyse og husk at lomper er bedre enn pølsebrød, sier Andersen avslutningsvis.