Best på Geilo

- Vi har for tiden de beste langrennsforholdene i landet, sier Torgeir Skrede på Geilo. Konkurransen er imidlertid hard fra Dombås der man har fått 15 centimeter med nysnø oppå kunstsnøen.

Foto: Scanpix

Snøen glimrer fortsatt med sitt fravær over store deler av landet og det er mindre enn to måneder til Marcialonga. Mange desperate turløpere har startet jakten på snø, og på Østlandet skal det være fine forhold på Dombås, Geilo, Beitostølen og Sjusjøen. Til helgen ventes det å bli trangt om plassen i kunstsnøtraseene.Dombås er et av ytterst få steder på Østlandet som kan tilby langrennsløperne natursnø under skiene.- Her på Dombås er det veldig bra og vi har egentlig hatt gode forhold i to-tre uker nå. I begynnelsen av november fikk vi fem kuldegrader og vi kunne starte produksjon av kunstsnø. Forrige helg kom det 15 centimeter på den naturlige måten også og forholdene ble tett opp mot perfekte, sier Morten Nilstad i langrennsklubben på Dombås.I dag er det kjørt opp en løype på snaue 5 kilometer med utgangspunkt i skistadionen.- Det er flere landslag og forskjellige team som trener her nå. Akkurat nå regner det her på Dombås, men det er ingen fare med løypene. Vi har en solid kunstsnøsåle i bunnen og på Dombås kan jeg garantere at det vil være skiføre gjennom hele vinteren.Venter storinnrykkPå Geilo har det også vært skiføre de seneste tre ukene og daglig leder på NTG på Geilo, Torgeir Skrede, mener at Geilo har de beste langrennsforholdene i landet.- Jeg har vært så lenge i denne bransjen at jeg har sluttet å skryte av gode forhold hvis vi ikke har det. De seneste ukene har jeg imidlertid fått så mange tilbakemeldinger på at vi har de beste forholdene i landet. Det er bare å sende folk oppover. Vi har kjempeforhold, sier Skrede.På Geilo er det kjørt en fem kilometer for både skøyting og klassisk og det er mye folk i løypene i helgene.- I dag har det kommet fem centimeter nysnø og forholdene er blitt enda bedre enn de var. Til helgen regner vi med storinnrykk og det vil helt sikkert bli et yrende liv i løypene.Klart for BUL-sprintenPå Beitostølen fikk man en tung start på sesongen da man ble nødt til å avlyse både den nasjonale sesongstarten og worldcupen uken etter. Til helgen er det imidlertid klart for BUL-sprinten på Beito i en meget bra femkilometertrase.- Vi har produsert mye snø de seneste ukene og har nå en flott femkilometer klar til helgens BUL-sprint. Løypa vil være åpen for alle på fredag og også lørdag ettermiddag. Søndag vil jeg imidlertid helst ikke ha noen ute i løypene. Da får folket være med å heie på løperne i BUL-sprinten, sier arrangementansvarlig Erik Østli på Betostølen.På Beitostølen har det vært storinnrykk av langrennsløpere de seneste to helgene mye på grunn av de fine forholdene på Valdresflya.- Opp på Valdresflya var det knallforhold forrige helg, men der har det vært stengt de seneste dagene på grunn av dårlig vær. Vi har imidlertid en maskin på Flya og vi vil begynne å kjøre igjen så snart været bedrer seg, sier Østli.Ny worldcuprundeSjusjøen ble redningen for langrennsworldcupen for to helger siden, og til helgen er det klart for nye worldcuprenn på Nadrudstilen.- Vi har fortsatt en 3.750 meter lang langrennstrasé med kunstsnø. Den centimeteren vi hadde av natursnø i tillegg har nå regnet bort. Akkurat nå er traseen isete, men vi kan love bedre forhold allerede på torsdag, sier Johannes Haukåssveen.Til helgen er det worldcup i kombinert på Sjusjøen.- Folk må følge med på nettet. I perioder vil løypa være stengt, men vi holder åpent for alle i ukedagene. Vi håper på at vi kan tilby flere kilometre med skiløyper ganske snart. Det er meldt kuldegrader fremover og snøproduksjonen går nå for fullt, sier Haukåssveen.400 meter på SkeikampenPå Skeikampen lokker man med en rundløype på drøye 400 meter.- Det er ikke slik at vi nekter folk å komme opp hit for å gå på ski, men det er ikke så mye vi har å tilby så langt i vinter. På Austlid er det en løype på 500 meter, mens vi her på Skeikampen har en kunstsnøbelagt trase på drøye 400 meter, sier markedsansvarlig Hege Handegaard.Forrige helg var det likevel mange langrennsløpere på Skeikampen.- Rustad fra Oslo var her med 400 løpere og vi har også hatt besøk av langrennsløperne på NTG på Lillehammer. De var veldig godt fornøyd med forholdene, sier Handegaard.