- Vi forventer ikke Birken-hysteri

Salg av startnummer til finalen for langløpsduellene i Ski Classics, Norefjellrennet, startet torsdag. Arrangøren håper på en pen økning i antall deltakere.

Foto: Magnus Östh/N3

Lørdag 31. mars går finalen i langløsduellene i Ski Classics, Norefjellrennet, av stabelen, og torsdag startet salget av startnummer.Rennet er en del av Norefjelltrippelen (N3), som består av både skirenn, sykkelritt og løpet Norefjellmarsjen, og er 55 kilometer langt.N3-ansvarlig John R. Uppard har en nøkterne forventninger til salget.- Det er litt vanskelig å si allerede den første dagen, men vi forventer ikke noe Birken-hysteri. Har vi solgt 1.500 startnummer innen renndagen er vi kjempefornøyde, forteller han til HegnarSPREK.- Så dere forventer å selge alle startnumrene?- Vi har alltid et håp, men å forvente er farlig. Selger vi 1.000 plasser får vi en pen økning og er fornøyde, sier Uppard, som også håper at Birken-seedingen vil gi en positiv effekt.Forbedringer i 2012 Under årets Norefjellrenn stilte cirka 800 skiløpere på startstreken. Rennet ble også det hardeste i historien.Etter en periode med varmegrader måtte løypen nemlig legges om, ettersom det var for lite snø på snaufjellet. Det førte at lengden på løypen ble utvidet fra 65 til hele 73 kilometer.- 2011 ga oss alt for mange utfordringer i form av tidlig snøsmelting og ikke minst regnværet kvelden før rennet. 2012 rennet vil forhåpentligvis avholdes under mer normale forhold og noe mer lignende 2010 hvor vi hadde fantastiske forhold og vær, sier Uppard i en kommentar.For til neste år blir løypen litt snillere. For at resultatet skal bli mer sammenlignbart med Birken og Holmenkollen Ski Marathon har arrangøren kortet rennet ned til 55 kilometer. Synes man at også dette blir for langt, er det mulighet til å gå løyper på enten 15 eller 27 kilometer.- Vi mener at 55 kilometer på Norefjell er langt nok selv de beste løpere, og at 27 kilometer eller 15 kilometer er fine alternativer for de som ønske en lettere opplevelse. Alle blir sikret en fin natur og høyfjellsopplevelse uansett distansen. I tillegg har vi landets beste målområde, synes vi selv. Deltagerne tas i mot med musikk og underholdning rett ved inngangen til Norges beste Spa Hotell. Logistikken med bil, overnatting og transport har aldri vært enklere, sier Uppard.Les mer om Norefjelltrippelen her.