Bli 10 prosent raskere med riktig teknikk

- Å gå fra relativt dårlig til relativt god teknikk, kan bety nesten 300 plasser i Birkebeinerrennet i enkelte klasser, mener Thomas Losnegard ved Norges Idrettshøgskole.

Publisert 12. jan. 2012 kl. 08.51
Oppdatert 12. jan. 2012 klokken 12.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
Foto: Birkebeinerrennet

- Mosjonister på de fleste nivåer vil ha stort utbytte av teknikktrening, sier stipendiat Thomas Losnegard ved Norges Idrettshøgskole til DN.Han er spesialist på fysisk prestasjonsevne for langrennsløpere.- For å prestere best mulig, eller bare for å få en bedre opplevelse på ski, bør mosjonister trene mer teknikk og mindre styrke og kraft. Selv eliteløpere jobber masse med basisøvelser som å gå uten staver og studere sine egne posisjoner foran speilet, sier Losnegård.Studier gjennomført ved NIH viser at man grovt kan anta opptil 10 prosent bedring i prestasjon når man går fra relativt dårlig til relativt god teknikk.Losnegard mener en reell arbeidskravanalyse for skimosjonister bør består av 30 prosent kondisjonstrening, 30 prosent utholdenhetstrening, 30 prosent teknikktrening og 10 prosent maksimal styrketrening.FØLG HARD, SPREK & SUNN PÅ FACEBOOK!