Foto: AP

Her kan du gå skirenn i helgen

Sesongens hittil mest tettpakkede turrenn-helg står for døren. Her er den komplette oversikten over alle renn den kommende helgen.

En rekke skirenn arrangeres kommende helg. Fem har seedingstatus til Birkebeinerrennet, men også hele 14 andre turrenn går av stabelen.Re-løpet i Vestfold skulle opprinnelig blitt arrangert 15. januar, men lite snø gjorde at arrangøren valgte å utsette det 40 kilometer lange skirennet. Dermed er det nå duket for skirenn førstkommende lørdag.- På grunn av snømangel har Re-løpet valgt å flytte rennet fra 15. januar til 25. februar. Rennet beholder statusen som Seedingrenn til Birkebeinerrennet 2012, uttalte Henning Larsen fra Ramnes If ski til Langrenn.com etter at rennet ble utsatt.Seedingrenn Også på Lillehammer kan man sikre seg seeding til Birken når Søre Ål-runden går av stabelen lørdag. Det 40 kilometer lange rennet har i år satt ny deltakerrekord med 800 påmeldte, men det er ifølge arrangøren fremdeles muligheter for etterpåmelding.I Fagernes i Oppland arrangeres det 44 kilometer lange rennet Mellerunden, mens 42 kilometer lange Skienern går av stabelen i Oppdal i Sør-Trøndelag.Begge rennene har seedingstatus til Birken, og det samme har også 42 kilometer lange Kvaløya Skimaraton i Tromsø.Les også: Disse gikk raskest i helgens turrennEn rekke renn I tillegg til rennene med seeedingstatus arrangeres det også 14 andre renn spredt utover landet denne helgen.I Rollag kommune i Buskerud går startskuddet for det 38 kilometer lange Vegglifjell-rennet lørdag. To andre steder i samme fylke arrangeres det også renn søndag. Det 44 kilometer lange Gaurhovdrennet i Gol, samt det 23 kilometer lange Jungerløpet i Vestfossen.I Vegårshei i Aust-Agder går det 26 kilometer lange Heiløpet av stabelen søndag, mens det i Vest-Agder arrangeres to renn - Hekkfjellrennet på 30 kilometer i Hægebostad og Stavløpet på 25 kilometer i Sirdal.I Surnadal i Møre og Romsdal arrangeres den 30 kilometer lange Nordmarksrunden søndag.I trøndelagsfylkene blir det også arrangert skirenn i helgen. I Selbu kommune i Sør-Trøndelag går det 25 kilometer lange Jøvrarennet av stabelen. I Nord-Trøndelag går startskuddet for både det 35 kilometer lange Hærvolrennet i Verdal og det 20 kilometer lange Follarennet i Nærøy.I Nordland arrangeres det tre skirenn kommende helg. På Helgeland går det 25 kilometer lange rennet Åsan rundt av stabelen, det 20 kilometer lange Ulvøyrennet arrangeres i Hadsel kommune, og Svartdalsløpet på 21 kilometer arrangeres i Ankenes.Litt lenger nord, i Kvæfjord i Troms, går det 24 kilometer lange Kvæfjordrennet av stabelen.Turrenn kommende helg: 25.02 Re-løpet 25.02 Søre Ål-runden 25.02 Vegglifjell-rennet 25.02 Skienern 25.02 Kvaløya Skimaraton 25.02 Mellerunden 26.02 Jøvrarennet 26.02 Svartdalsløpet 26.02 Hærvolrennet 26.02 Heiløpet 26.02 Gaurhovdrennet 26.02 Follarennet 26.02 Hekkfjellrennet 26.02 Jungerløpet 26.02 Kvæfjordrennet 26.02 Nordmarksrunden 26.02 Stavløpet 26.02 Åsan rundt 26.02 UlvøyrennetFØLG HEGNARSPREK PÅ FACEBOOK HER!


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også