Mesterkokk Øyvind Hellstrøm sier til vg at han er kritisk til at enkelt matprodusenter forsøker å presentere MUK som ekte kjøtt.- For meg er dette veldig enkelt: Produsentene bør kalle det for hva det er. De kan ikke kalle dette for kjøtt, for det er løgn og bedrag.MUK består ifølge seksjonssjef i seksjon for animalsk mat hos Mattilsynet, Randi Edvardsen, av kjøttrester og slintrer, som maskinelt løsnes fra dyrekroppen etter at fileter og annet er skåret av.Avisen viser til at det er en pågående debatt i USA om MUK - også omtalt som "rosa slim".
- Kyllingwiener, Kløverkylling, 70 % MUK- Kylling kjøttpølse, Kløverkylling, 68 % MUK- Kyllingboller, Coop, 67 % MUK- Kjøttboller, Kløverkylling, 65 % MUK- Ostegrill, Prior, 62 % MUK- Spagetti a la Napoli, Rieber & Søn, 61 % MUK