Hollywood-trenerens beste tips

Norske Cornelis Elander jobber som personling trener i Hollywood. Han mener de fleste har godt av å tenke mye mindre på hva vekten viser, og heller se seg selv i speilet.

Cornelis Elander. Foto: Privat
Norske Cornelis Elander jobber som personlig trener i Hollywood. Han tror en del nordmenn kan ha godt av å trene mer variert.- Man kan også ha litt høyere fokus på treningen når man først holder på. Det er nok flere av oss som fortsatt henger litt for mye rundt på treningsstudioene, og kaster dermed bort tid på lange økter med et altfor lavt intensitetsnivå, sier han til HegnarSprek.I den amerikanske filmbyen er det ifølge Elander for tiden populært med treningsformer som Zumba og Boot Camp, samt TRX og Pro-Yoga. Økter med en personlig trener er likevel fortsatt vinneren.- Det er fortsatt mest attraktivt å trene med en personlig trener. Det har også dukket opp en ny trend her borte hvor flere kunder deler på én og samme PT. På mange måter kan dette nær sagt sammenlignes litt med gymtimene på ungdomsskolen, sier treneren.Saken fortsetter under bildet.Elander mener at de aller fleste har godt av å bevege kroppen minst tre ganger i uken, men at de færreste bør trene mer enn fem dager.- Én til to hviledager i uken er sunt og bra. Med en økt på under én time hver gang vil nok de fleste kunne nå drømmekroppen om man har en riktig treningsplan. Det er ikke stort mer som skal til, sier Hollywood-treneren, og påpeker at dette selvsagt må kombineres med riktig kosthold.- Minst tre måltider hver dag, men trolig helst fem eller seks. Ha en kombinasjon av grønt og sunt, pluss et høyt proteinnivå i maten. Særlig det siste tror jeg mange, spesielt blant de som ikke trener eller har trent så mye, glemmer eller er litt forsiktige med, sier han.For at man skal få i seg nok proteiner er ikke Elander redd for å anbefale tilskudd.- Proteinpulver og tilskudd er ikke kun forbeholdt de som trener "veldig hardt", noe man blant annet ser gjennom at for eksempel Tine har lansert sin egen treningsserie. På dette området har nok vi nordmenn fortsatt litt å lære av californierne. For de som ønsker å gå ned 5-10 kilo før sommeren, anbefaler Elander å øke aktivitetsnivået litt.- En av de alle beste måtene å miste fett og gå ned i vekt på er å gå. Gjerne før frokosten inntas om morgenen, tipser han.Elander tror også mange vil ha mer igjen av å trene hardere, korte styrkeøkter.- Men om dette er det som er best for deg og ditt kroppsønske, er en annen sak. Trolig har nok de fleste godt av å tenke mye mindre på hva vektnålen viser, og heller se seg selv i speilet. Er man fornøyd der, er det dét som gjelder.