- Det er mange som får problemer i overgangen til barmark når de begynner å løpe mye på hardt underlag, sier treningsveileder ved Melkesyrefabrikken og tidligere landslagsløper, Guro Strøm Solli, til magasinet Birkebeiner'n.Hun påpeker at mange får beinhinnebetennelse og skillesproblemer hvis de ikke er forsiktige og sørger for en gradvis tilvenning. Belastningsskadene skyldes ofte for mye løping for fort, for tidlig og på for hardt underlagSolli anbefaler å unngå lange løpeturer på hardt underlag i starten, og heller bruke sykkelen litt mer.- Begynn med turer på en halvtime et par ganger i ukea de to-tre første ukene, og så kan en øke gradvis. Hvis du vil ha lengre økter er det lurt å bruke sykkelen en del. Det gir mye mindre belastning og vesentlig mindre risiko for skader, forteller hun til magasinet.