De største stjernene fronter Skarverennet

Skarverennet frykter ikke tidlig vår og lite snø. Anført av Dario Cologna, Petter Northug og Marit Bjørgen blir det langrennsavslutning 21. april.

Petter Northug. Foto: Scanpix

- Vi er beroliget, for det er kjørt på snø og tråkket løyper siden januar. Det har vært litt flere kuldegrader om nettene i det siste. Og selv om det er skrint med snø på Ustaoset så er det blitt kjørt på snø i traseen, og det er gode spor. Vi har også lagt opp snølager, så dette ser veldig bra ut, sier pressesjef John-Ragnar Aarset til NTB.Vinterens suverene verdenscupvinnere, Dario Cologna og Marit Bjørgen, stiller til start, men de kan vente konkurranse fra et stjernegalleri av eliteløpere i begge klasser.Petter Northug har slitt med helsen, men sammen med Jean Marc Gaillard vil han gi Cologna kamp om seieren. Therese Johaug har vunnet kvinneklassen flere år på rad og er igjen på startstreken.Skarverennet er ett av verdens største skirenn og går fra Finse til Ustaoset. Rennet har en maksimal deltakergrense på 12.220 løpere - av hensyn til kvalitet og sikkerhet for løperne. Rennet har de siste årene vært fulltegnet i løpet av få minutter ved påmeldingsdagen i oktober.Årets utgave av Skarverennet er det 39. i rekken. Neste år er det 40-årsjubileum for rennet som går over 38 kilometer fra Finse til Ustaoset.

Nyheter