- Det kan være fornuftig å prioritere styrke på våren etter at en bare har drevet vedlikehold hele vinteren, sier treningsveileder ved Melkesyrefabrikken og tidligere landslagsløper i langrenn og rulleski, Guro Strøm Solli, til magasinet Birkebeiner'n.Hun påpeker at variasjon i treningen gir en bredere plattform, samt minker risikoen for skader, og anbefaler derfor å lage et styrkeprogram som fokuserer på fremdriftsskapende muskulatur.- Da jeg var på landslaget var det mye fokus på maksstyrke. Nå virker det som det er litt annerledes og at maksstyrke har gått litt av moten. Nå er det mer på stabiliserende styrke og balanse. Men jeg tror det er litt individuelt, sier Solli til magasinet.- Se etter øvelser som styrker både fremdrift for langrenn og fokuser på store muskelgrupper. Det gjør at du blir skikkelig gjennomtrent, påpeker hun.Solli forteller også til Birkebeiner'n at det kan være smart å finne andre alternativer til rulleski og styrkerom i barmarksesongen.- Mange kunne padle mer. Padling og roing er kjempefint, spesielt for langløp.