4 av 5 nordmenn lever farlig

Et overhengende flertall nordmenn er i faresonen for å utvikle diabetes, hjerte- og karsykdommer og i verste fall - kreft.

Tjukk - Foto: AP

Fire av fem nordmenn beveger seg mindre enn 30 minutter daglig. Dette øker faren for hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft, skriver dagbladet.- Det er svært alvorlig. Vi vet at sammenhengen mellom fysisk aktivitet og mange helseutfall er veldig sterk. Dette har stor effekt på folkesykdommene her i landet, sier avtroppende leder i Nasjonalt råd for fysisk aktivitet og professor ved Norges idrettshøgskole, Sigmund Anderssen.Ifølge forskere fra The Lancet har "stillesitting" blitt den nye folkesykdommen. På verdensbasis sitter en tredjedel av den voksne befolkningen og fire av fem ungdommer for mye stille.- En aktiv hverdag har dokumentert effekt både på blodtrykk, sukkernivået og fettstoffer i blodet. Aktivitet har påvirkning på blodgjennomstrømningen, som reduserer kreftfremkallende stoffer, bedrer immunsystemet og hormonbalansen i kroppen, i tillegg til at der påvirker energiomsetningen, sier Andersen til avisen.Akkurat nå: Over 3.875 følger HegnarSPREK på Facebook. Bli fan du også!