Maten som reduserer risikoen for diabetes

Du kan redusere risikoen for å få diabetes ved å spise riktig mat, hevder forskere.

Fotot: Scanpix

Et kosthold rikt på spormtallet selen kan redusere risikoen for å utvikle type-2-diabetes med 24 prosent, viser en studie publisert i det medisinske tidsskriftet Diabetes Care, skriver vg.Man finner selen i matvarer som naturlige brød, kjøtt, nøtter, fisk og sjømat.Forskerne som deltok i studien fulgt til sammen 7.000 kvinner og menn over to tiår, hvorav ingen hadde diabetes type-2 ved studiens start.Mens 780 utviklet livsstilsykdommen i løpet av studien, viste funn at risikoen for å utvikle type-2 diabetes var redusert med hele 24 prosent hos personer som fikk i seg mye selen gjennom kosten, sammenlignet med de som fikk i seg lite.Se flere selen-rike matvarer under:- Breiflabb- Paranøtter- Krappe- Tunfisk- Linser- Hummer- Reker- Kveite- Makrell- Laks- Solsikkefrø- Morrpølse- Gammelost- Eggeplomme(Kilde: VG)

Nyheter