Sjokolade kan hjelpe mot demens

Forskere har tro på at daglig inntak av sjokolade kan forebygge demens og Alzheimers.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 08.38
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 103 ord
Foto: Scanpix

En kopp kakao antas å ha medisinsk virkning i undersøkelsen gjennomført av italienske forskere ved universitetet i L'Aquila. De gav 90 mennesker over 70 år med milde hukommelsesproblemer en kopp kakao daglig over åtte uker, skriver vg.Resultatene viste at de som fikk høye og medium doser kakao i løpet av perioden scoret bedre på hukommelses- og resonneringstester, og fikk bedre blodsukker, enn dem som fikk lav dose.Det skal være det høye innholdet av flavonider i kakao, som også finnes i te, druer, rødvin og epler, som antas å beskytte hjernecellene, hevder forskerne.Akkurat nå: Over 4.001 følger HegnarSPREK på Facebook. Bli fan du også!