Vasaloppet på hjul

Til helgen starter 9.000 ivrige syklister i Cykelvasan. Et hardt ritt tross få høydemeter sammenlignet med Birken.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 14.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
Foto: Scanpix

Mens Birkebeinerrittet har vært arrangert i en årrekke, er Cykelvasan fremdeles et ungt ritt. Første arrangement gikk av stabelen i 2009, da rundt 1.750 syklister kom i mål i Mora etter å ha lagt bak seg den 90 km lange strekningen på sykkelsetet. I år starter 9.000 syklister i Sälen og det er det maksimale som arrangøren synes er forsvarlig.Utsolgt på 48 timerI likhet med de mest populære terrengsykkelrittene i Norge, ble også Cykelvasan raskt utsolgt. Men mens vi snakker om sekunder før Birken er utsolgt, brukte svenskene 48 timer på å fylle opp startlisten i det populære terrengsykkelrittet, som går den samme strekningen som skirennet går om vinteren. I forhold til Birkebeinerrittet er Vasan paddeflatt. Mens Birken har rundt 1.750 høydemeter over de snaue ti milene, har Cykelvasan omtrent 750. Likevel bruker mange litt lengre tid på sistnevnte. Det beviser vel at rittet er krevende til tross for at det er «flatt».I likhet med Birkebeinerrittet har Cykelvasan også kortere distanser for de som synes 9 mil blir i lengste laget.