Litt tykk? Trening hjelper!

Ikke alle med fedme har like dårlig hjerteprognose.

Tjukk - Foto: AP

Tidligere forskning har vist selv om du har noen kilo til overs, kan trening være vel så viktig for helsa.- Trening har en unik effekt på kroppen, så det skal ikke så mye til før du får en bedring i blodprofilen og blodtrykket, sier postdoktor ved K.G Jebsen - senter for hjertetrening ved NTNU, Arne E. Tjønna til dagbladet.En ny studie har sett nærmere på personer med ganske mange kilo for mye og deres sammenheng mellom metabolsk syndrom, treningsmengde og hjerte- og karsykdommer.Funnene viste at de som var mer "veltrente" av de overvektige hadde færre risikofaktorer som høyt blodtrykk, høyt nivå av triglyserider, lavt nivå av det gode kolesterolet HDL, høyt blodsukker og høyt midjemål.

Nyheter