Har du en tendens til å spise mer og usunne snacks når du er stresset?er dette en av flere vanlige uvaner når det kommer til mat og kosthold.Det typiske tegnet på en stress-spiser er at man spiser når man er stresset og småspiser selv om man ikke er sulten.- Den delen av hjernen som sender ut beroligende hormoner er den samme som blir tilfredsstilt av mat. Når du trenger å bli beroliget, kan den kjemiske reaksjonen du får fra mat gjøre at du føler deg bra, men effekten varer kort, sier talsperson Majorie Nolan Cohn hos the Academy of Nutrition and Dietetics.Ønsker du å kvitte deg med uvanen kan du forsøke å erstatte spisingen med noe annet.- Distraher deg med en annen aktivitet. Du trenger ikke bruke en time på treningsstudio, selv en ti minutters gåtur kan funke. Bytt ut trangen til å spise med å sende en e-post, ring en venn eller tygg tyggegummi, sier Cohn.