Lørdag 16. mars 2013 går Birkebeinerrennet av stabelen for 76. gang. Torsdag ble startnumrene lagt ut for salg, og et par timer etter er det fremdeles ledige plasser, melder.Etter at 2012-utgaven ble utsolgt på rekordraske 97 sekunder, med 3.000 på venteliste etter bare 10 minutter, er det nok noen som er overrasket.Noe av årsaken kan være at det ifølge Hamar Arbeiderblad i år er lagt ut cirka 2.000 flere plasser enn i fjor. Det skyldes færre sponsorplasser og startnumre for utenlandske løpere.Daglig leder i Birkebeinerrennet, Rune Bergsodden, er glad for at interessen for skirennet fortsatt er stor, og forventer at rennet blir utsolgt i løpet av dagen.Hittil er cirka 16.000 deltakere påmeldt skirennet.- De fleste av våre deltakere sier de bruker våre arrangement som treningsmål gjennom hele året. Det å ha sikret seg en plass i neste års Birkebeinerrenn bør være et godt treningsmål for vintersesongen sier Bergsodden til nettstedet.For fire år siden tok det tre måneder før Birkebeinerrennet ble utsolgt, mens det for tre år siden tok to uker. 2011-utgaven av rennet ble utsolgt på 18 minutter.