Fortviler over burger-barna

Norske barn får hamburger fra McDonalds som matpakke.

Hamburger.jpg

Ifølge vg, som har besøkt Norges største barnehage, med 460 barn: Margarinfabrikken barnehage nord for Oslo sentrum, lar enhetsleder og bestyrer Line Bjørnskau Brandt seg stadig overraske over hva foreldre pakker med som matpakke.- Heldigvis gjelder det ikke flertallet. Men ja: Det hender at hamburgere fra McDonalds er innholdet i matpakken - og kaker og brød med sjokoladepålegg. Vi har også hatt barn som får saft fra tåteflaske, sier Brandt.- De fleste foreldre er ressurssterke og lager gode og sunne matpakker. Men dessverre ser vi at det er en del som ikke har de sunne vanene. Vi er derfor glad det blir satt fokus på barn og matvarer, sier hun til avisen.Utspillet kommer etter at Helsedirektoratet nå går inn for forbud mot markedsføring av is, brus og sjokolade rettet mot barn.Helseminister Jonas Gahr Støre sier til avisen at foreldrenes holdninger er viktig og at Verdens Helseorganisasjon nå vil sette fedme på dagsorden.- Vi gjennomfører 2.000 fedmeoperasjoner i året. Løsningen i fremtiden er ikke å øke presset for flere operasjoner - løsningene er forebyggende. Da er det viktig hva våre barn spiser, sier han.

Nyheter