- 50 prosent av kondisjonen er genetisk

Forskere mener at genene spiller en enorm rolle på kondisjonen vår.

Foto: AP

De eneggede tvillingene og genforskerne Helge og Arne Klungland bor på hver sin kant av landet og trener sjelden sammen. Likevel har de identisk oksygenopptak og makspuls, skriver Dagens Næringsliv.De har imidlertid omtrent like stor treningsmengde, og når de i vinter har gått turrenn har det kun skilt 0 til tre sekunder på snittfarten.- Vi hadde ikke fått så like verdier om vi ikke var eneggede tvillinger. Det sier mye om hvor stor rolle genene altå spiller, også innenfor idretten. Uansett hvor mye vi kommer til å trene, har vi et felles tak på hva vi kan oppnå. Vi trener ikke helt likt, men er akkurat like spreke. Så får heller dagsform og ski skille oss i Birken på lørdag, sier Arne til avisen.Bioteknolog og genforsker ved NTNUs K.G. Jebsen Senter for Hjertetrening, Anja Bye, synes tvillingbrødrenes like fysiologi er en bekreftelse på det hun og kollegaene har sagt i et par år.- Vi tror 50 prosent av kondisjonen vår er genetisk bestemt. At brødrene Klungland er så like viser at genene spiller en enorm rolle, sier hun til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter