Domstol opphever forbud mot gigantbrus

En domstol i New York har satt en stopper for planene om å innføre et forbud mot salg av gigantbrus på restauranter.

Foto: Scanpix

Forbudet, som New Yorks ordfører Michael Bloomberg ønsker å innføre som et tiltak mot fedme, skulle egentlig trådt i kraft tirsdag. I september i fjor ble tiltaket, som ville begrense innholdet i et brusglass til 4,7 desiliter, vedtatt av helsemyndighetene i millionbyen.Men lobbygrupper fra drikkevareindustrien brakte saken inn for domstolen, og mandag kveld besluttet en dommer at forbudet er «vilkårlig og egenrådig» og kunngjorde at han vil blokkere det permanent.Kjennelsen er et slag i ansiktet for Bloomberg.Byrådet i New York sier det vil anke kjennelsen.- Vi planlegger en anke så raskt som mulig, sier byrådets advokat Michael Cardozo.Ifølge offentlig statistikk dør 6.000 innbyggere i New York av fedmerelaterte problemer, mens én av åtte av byens borgere har diabetes. (©NTB)

Nyheter