Supermosjonist bruker 112.000 kroner i skisesongen

Toppmosjonist Claus sellevoll vil ikke la det stå på utstyret når startskuddet går i de største turrennene.

Foto: Finansavisen

Det koster å være hardtsatsende toppmosjonist. Skuespiller Claus Sellevoll har utstyr for 80.000-90.000 kroner, men det er transport til og fra snø som virkelig tapper vestlendingens konto, skriver Dagens Næringsliv.- Det er mye utstyrshysteri blant birkebeinerne. Selv har jeg brukt en del penger, men er bevisst på hva jeg kjøper, og jeg bruker alt jeg har, sier Sellevoll til avisen.I fjor gikk han Birken på 2.:37, og har i år planer om å gå enda fortere. Da kan det ikke stå på utstyret.- Det er totalopplevelsen man er på jakt etter. Ski, smurning og god form er en lidenskap som jeg prioriterer. Det hører med å investere både tid og penger på dette. men jeg kjøper ikke uvettig. Pulver bruker jeg kun under skiene i de største konkurransene. Og jeg har ikke noe jeg ikke har bruk for, påpeker Sellevoll.Det som imidlertid har kostet mest denne vinteren, er flere ukentlige turer fra Bergen til Voss.- Det har vært en dårlig snøvinter her, og da har man ikke annet valg enn å oppsøke nærmeste skiløyper. Det har gått noen liter bensin for å si det mildt, sier toppmosjonisten, som anslår at han totalt har brukt rundt 24.000 kroner på biltransport til treninger og renn denne vinteren.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter