Ved Høgskolen i Lillehammer er man nå i avslutningsfasen med et vedlikeholdsstudie på utholdenhet. Her har de sett nærmere på hvordan toppidrettsutøvere nør trene mellom sesongslutt og starten av oppkjøringen til ny sesong, for å holde kondisjonen på høyest mulig nivå, skriver dn.- De fleste er ute etter å starte opp igjen på et høyt nivå slik at man kan få en utvikling. Det er egentlig veldig lite som skal til. En hardøkt i uken i stedet for en rolig økt er nok, men her er det selvfølgelig også individuelle forskjeller, sier førsteamanuensis Bent Rønnestad ved HIL til avisen.Han mener resultatene også er interessante for mosjonister og andre som vil holde på formen gjennom ferien.- Nå spiller utgangspunktet ditt en stor rolle, og det er også individuelt hvor mange uker du kan gå på et slikt program. For godt trente mosjonister antar jeg grensen går ved pluss/minus ti uker. Deretter vil nok kondisjonen og prestasjonen, reduseres.- Men vil du holde godformen gjennom en lang ferie så er det ikke verre enn å trene hardt 30 minutter én gang i uken. Da "blåser" du liv i systemet, sier Rønnestad.