Advarer mot helsefarlig kosttilskudd

Kosttilskudd kan føre til helseskader, kreft og død. Det melder Mattilsynet i ny rapport.

Foto: Scanpix

Kosttilskudd kan inneholde helseskadelige legemidler, uten at dette er merket på pakningen. Innholdet kan bare avdekkes gjennom analyser, skriver vg.- Folk må bruke sunn fornuft. Uansett hvor god kontroll vi har, er dette et stort og sammensatt marked, sier tilsynsdirektør i Mattilsynet Kristina Landmark til avisen.Hun viser spesielt til at det i dag er mulig å få fatt i kosttilskudd fra forskjellige kanaler.- Vi vil aldri ha 100 prosent kontroll. Folk må ta et ansvar selv, sier Landmark.Bare i 2011 svelget nordmenn unna kosttilskudd for to milliarder kroner, og trenden er økende.Rapporten advarer også mot den vanlige misforståelsen om at plantebaserte kosttilskudd og plantelegemidler er "naturlige" og derfor ufarlige.

Nyheter