- Spis deg slank på brød og pasta

Ernæringsfysiolog friskmelder høykarbo-mat.

Grovt brød. Foto: Scanpix

Olga Raz har gitt ut boken "The bread for life diet", der hun friskmelder høykarbo-mat, og mener en diett bestående av hovedsakelig brødskiver både er slankende og helsefremmende, skriver vg.Forskeren og ernæringseksperten, som leder Sourasky Medical Center i Tel Aviv i Israel, mener å ha funnet bevis på at "brøddietten" kan redusere vekten med ni kilo på åtte uker.Ifølge avisen må du til gjengjeld nesten utelukkende basere kostholdet ditt på brødmat:- 8-12 skiver om dagen for kvinner- 16 skiver om dagen for mennSkal man følge brøddietten må man også spise så fettfattig pålegg som mulig, droppe smør, fettrike oster og fete posteier. Og det er "fy-fy" å legge flere ulike pålegg på samme skive.Raz mener også pasta er et godt supplement.Hun påpeker at i tillegg til vektnedgang vil inntaket av karbohydrater også øke serotoninnivået i kroppen, som demper søtsuget etter et måltid.

Nyheter