Ekspertenes beste slankemat

Det skal ikke mye til for å kvitte seg med de ekstra kiloene som har kommet snikende i sommer, sier ekspertene.

Foto: Scanpix

- Man trenger ikke starte på en ekstrem diett, men heller ta grep som er mulige å leve med over tid, sier indremedisiner og kostholdsekspert, Fedon Lindberg til vg.Han anbefaler at man først og fremst spiser hyppige måltider, og starter hver dag med en solid frokost.- Hva du spiser til frokost avgjør hvordan resten av dagen din kommer til å se ut. Jeg anbefaler for eksempel å spise egg, grønnsaker og yoghurt eller kesam med nøtter og fullkorn, sier Lindberg.Han mener protein gir best metthet, og anbefaler at man bytter ut brød, pasta og ris med grønnsaker.Overlege og kostholdsekspert Berit Nordstrand anbefaler at man satser på mest mulig ren og naturlig mat.- En hyggelig bivirkning av det vil være at du oppnår en mer stabil trivselsvekt. Man får også mindre fett og mer muskler på kroppen, og dermed vil man kjenne på mer overskudd og energi, sier hun.Jeanette Roede anbefaler også at man kutter ut fristelser og gjør storrengjøring i skuffer og skap.- Tenk at nå er det en ny start, sier hun til avisen.

Nyheter