De siste helseundersøkelsene vi har hatt i Norge har vist en klar trend. Vi blir tyngre og tyngre, skriver Dagbladet.- Vi har sett i studier i lang tid at det er regionale forskjeller. Det er ikke slik at det bare er de mest overvektige som øker i vekt. All grupper ser ut til å bli tyngre. Hele befolkningen øker, og andelen som er undervektige blir lavere og lavere, sier Kristian Mitdhjell professor ved Institutt for samfunnsmedisin ved NTNU, og en av forskerne bak Helseundersøkelsene i Nord-Trøndelag, som er Norges største samling av helseopplysninger om en befolkning.I dag er det ifølge undersøkelsen mer vanlig å være overvektig eller lide av fedme enn å være normalvektig - i alle fall for menn, skriver avisen.Midthjell forteller at overvekt og fedme øker mest hos de yngre, spesielt i alderen 20-50 år.