Slankemytene som ikke stemmer

Nei, sitron gjør ikke at du forbrenner mer.

Slankemytene der ute er mange. I dagens VG har blant annet leder av senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmeseth, sett nærmere på hvilke slankemyter som ikke stemmer.

  • Nei, du kan ikke spise så mye du vil selv om du trener. - Hvis man går hjem etter trening og spiser flere kalorier enn man har forbrent, vil man ikke gå ned i vekt, sier Hjelmseth til avisen.Nei, du kan ikke spise så mye du vil selv om du trener. - Hvis man går hjem etter trening og spiser flere kalorier enn man har forbrent, vil man ikke gå ned i vekt, sier Hjelmseth til avisen.
  • Nei, man forbrenner ikke mer ved å gå baklengs. Hjelmeseth sier til VG at det må være en spøk.Nei, man forbrenner ikke mer ved å gå baklengs. Hjelmeseth sier til VG at det må være en spøk.
  • Nei, karbohydrater gjør deg ikke tykk. - Det er ikke karbohydratene som gjør deg tykk. Det som gjør deg tykk er for mange kalorier, sier Hjelmeseth. Han anbefaler at man har et balansert og sunt kosthold med mye frukt og grønt, grove kornprodukter, fuglekjøtt, fisk og vann som tørstedrikk.Nei, karbohydrater gjør deg ikke tykk. - Det er ikke karbohydratene som gjør deg tykk. Det som gjør deg tykk er for mange kalorier, sier Hjelmeseth. Han anbefaler at man har et balansert og sunt kosthold med mye frukt og grønt, grove kornprodukter, fuglekjøtt, fisk og vann som tørstedrikk.

Nyheter