Dette skjer med kroppen når du spiser en Big Mac

Gizmodo har undersøkt hva som skjer med kroppen når du spiser en Big Mac. Resultatet er skremmende.

En mann spiser en Big Mac - Foto: Scanpix

De fleste vet at hamburger ikke er det sunneste måltidet man kan få i seg, hvert fall ikke om den er fra en fastfood-restaurant.Nå har imidlertid Gizmodo undersøkt hva som skjer med kroppen når man spiser en Big Mac, og resultatet er skremmende, skriver Di.se.De første ti minuttene jobber hjernens belønningssenter på høygir. Hjernen utviklet seg nemlig på en tid hvor tilgangen på mat var knapp, og derfor foretrekker den mat med mye kalorier.Ifølge nettstedet utarter prosessen i hjernen seg på samme måte som når man tar narkotika.En Big Mac inneholder mye isoglucose, et søtningsprodukt som er sterkt vanedannende. Det betyr at etter 20 minutter vil kroppen din skrike etter mer hamburger. Isoglucose kan også føre til fedme, hjertesykdommer og diabetes.Big Mac inneholder også 970 milligram salt. Ved inntak av så store mengder salt vil begynne å angripe kroppen din etter 30 minutter. Hvis du ikke får i deg væske risikerer du å bli dehydrert.Blir du fort sulten etter å ha spist en Big Mac? Det skyldes at fastfood bidrar til at du mister kontrollen over ditt eget blodsukker, som igjen fører til at du får lyst på mer fastfood.Normalt tar det mellom 24 til 72 timer å fordøye maten, men hamburgere tar lenger tid fordi de inneholder store mengder fett. Det tar 51 dager å fordøye transfett, og en Big Mac inneholder 1,5 gram transfett.