Kroppen avslører - du kan være eldre enn du tror

Din biologiske alder kan være forskjellig fra din faktiske alder.

slank.jpg

- De som klarer å gå fort, lever du lenger, sier Astrid Bergland, professor ved institutt for fysioterapi på Høyskolen i Oslo og Akershus til Dagbladet.Hun har blant annet forsket på eldre i fysisk aktivitet.- Man kan endre den biologiske alderen dramatisk dersom man er gammel og i dårlig form, sier Bergland til avisen.- Det er ikke alderen i seg selv som har noe å si, men bruken av fysisk, psykisk og sosial funksjon, sier professoren til Dagbladet.Det finnes en rekke fysiske tester som kan gi en relativt nøyaktig måling av din biologiske alder. Ifølge avisen er styrke, smidighet, kondisjon, blodtrykk og puls viktige indikatorer.For eksempel kan en 80-åring ha samme biologiske alder som en 20-åring, og enkelte mennesker eldes tre ganger fortere enn andre.