Bjørgen vant da de norske kvinnene tok storeslem

Ingen kunne gjøre noe med de norske kvinnene på jaktstarten i verdenscupen i Toblach. Marit Bjørgen vant foran fire norske lagvenninner.

Marit Bjørgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Charlotte Kalla gikk ut først etter 10-kilometeren i fri teknikk lørdag, men svensken ble fort tatt igjen av det norske toget som kom like bak.Bjørgen gikk ut 22 sekunder etter Kalla, men ble raskt en del av en gruppe bestående av Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.Ragnhild Haga gikk ut som nummer to, men fikk det for tøft da Bjørgen gikk fram i tet og satte fart. Da var det bare Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng som maktet å holde følge.På oppløpet var 37-åringen sterkest og Ingvild Flugstad Østberg måtte nøye seg med annenplass. Heidi Weng spurtet inn til tredjeplass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga fulgte like etter og fullførte femdobbelt norsk.Charlotte Kalla fikk det tøft søndag, og endte på sjetteplass, 41 sekunder bak Bjørgen.(©NTB)