Svensk forvalter trekker frem ESG-aksjer

Publisert 11. sep. 2020 kl. 12.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
TREKKES FREM: Stora Enso er en ESG-aksje som trekkes frem av forvalter Lars Söderfjell. Bildet er fra et av Stora Ensos anlegg i Finland. Foto: Bloomberg

Såkalte ESG-aksjer (environmental, social & corporate governance) er virkelig i vinden om dagen. Lars Söderfjell, sjef for kapitalforvaltning i Ålandsbanken i Sverige, røper at han har troen på Stora Enso i en artikkel i Dagens Industri.

Stora Enso er et finsk-svensk selskap som driver med skogsindustri. Selskapet jobber med fornybare løsninger innen emballasje, biomaterialer, trekonstruksjoner og papir.

– Stora Enso er et våre store bet, sier Söderfjell til Dagens Industri.

Selskapet omsatte for 2,1 milliarder euro i andre kvartal, ned fra 2,6 milliarder euro samme periode i 2019.

Söderfjell legger til at han tidligere har vært inne i Svenska Cellulosa, en svensk tømmer- og papirprodusent, men at denne aksjen nå har blitt noe dyr. 

Söderfjell, som har vært aksjestrateg i ABG Sundal Collier og Handelsbanken, trekker også frem industriselskapene Alfa Laval og Atlas Copco som han mener er verdt en nærmere titt. Det er tradisjonelle selskap som han mener har god miljøprofil.

Forvalteren tror også Hennes & Mauritz kan være en aksje som etter hvert kan bli sett på som ESG-aksje grunnet deres samfunnsengasjement.