<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skive-produksjon i rute

Skive-fabrikken skal produsere for fullt innen utløpet av tredje kvartal. Første leveranse til BASF gikk i mars.   

Publisert 14. mai 2021 kl. 08.02
Oppdatert 14. mai 2021 klokken 08.51
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kjetil Bøhn i Quantafuel. Foto: Iván Kverme

QFUEL

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.00

Quantafuel fortsatte hovedfokuset på Skive-fabrikken i første kvartal, og driftsunderskuddet gikk fra 19,5 millioner kroner i første kvartal i fjor til 33,8 millioner kroner i samme periode i år.

Selskapet sikter – som tidligere annonsert – mot «proof-of-concept» i andre kvartal og full produksjon på alle fire linjer innen utgangen av tredje kvartal 2021.

Første levering til BASF

I løpet av kvartalet jobbet Quantafuel med å forbedre stabiliteten nedstrøms i reaktorene, og målet som ble satt i fjerde kvartal 2020 med å drive to linjer parallelt –  og nå full kapasitet på den ene, er nådd. 

Modifikasjonsarbeidet fortsetter i andre kvartal, men de budsjetterte totalkostnadene for Skive-anlegget er uendret på 581 millioner kroner. Første leveranse til BASF gikk i mars. 

Selskapet venter «snart» endelig klarsignal for bygging av storfabrikken utenfor Esbjerg  Søknader om bygge- og miljøtillatelser ble sendt for seks måneder siden.

Finansposter ga pluss

Samtidig har Quantafuel begynt å fore det nye testanlegget i Kristiansund med plast. Her tester selskapet – sammen med BASF – et nytt reaktordesign for fremtidig plast-til-likvid-fabrikker. Coronasituasjonen har forsinket teknisk personell, men disse utfordringene er nå løst.

For øvrig sørget positive finansposter på drøyt 150 millioner kroner for å løfte bunnlinjen fra minus 26,2 millioner til pluss 113,1 millioner kroner. Dette henger sammen med at kursfallet i Quantafuel-aksjen i løpet av kvartalet reduserte forpliktelsene tilknyttet konverteringsretten i det konvertible lånet fra BASF.

Rapporten her.

 

Quantafuel Q1

(Mill. kr) 1. kv./21 1. kv./20
Driftsinntekter 1,7 0,0
Driftsresultat (33,8) (19,5)
Resultat før skatt 116,8 (13,3)
Resultat etter skatt 113,1 (26,2)

Quantafuel

  • Utvikler, designer og drifter anlegg som produserer syntetisk drivstoff og kjemiske produkter basert på ikke-resirkulerbart avfall.
  • Selskapet omdanner plastavfall til syntetiske oljeprodukter, som erstatter CO2-intensive oljeprodukter.
  • Har anlegg i Skive i Danmark og Kristiansund.
  • Har inngått samarbeider med kjemikalieselskapet BASF og råvareselskapet Vitol.
  • Lars Rosenløv er konsernsjef, etter at Kjetil Bøhn gikk fra stillingen i juli 2021.
  • Største aksjonærer er Kirkbi med 11 prosent (Legomilliardæren Kirk Kristiansens investeringsselskap) og BASF med 9,5 prosent.