<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mosjøen-prosjekt ett skritt nærmere

Bergen Carbon Solutions har inngått en intensjonsavtale med Mosjøen og Omegn Næringsselskap for prosjektet CNF Arena.

Publisert 4. juni 2021
Oppdatert 30. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
SJEKKER UT MOSJØEN: Bergen Carbon Solutions-gründer og -sjef Jan Børge Sagmo. Foto: Hilde Oreld

 

Bergen Carbon Solutions (BCS) har inngått en intensjonsavtale med Mosjøen og Omegn Næringsselskap (MON), opplyses det i en melding.

Det skjer i forbindelse med at BCSs adm. direktør Jan Børge Sagmo og styreleder Dag Vikar Skansen er i Mosjøen for å studere den lokale industrien og undersøke tomter i kommunen.

Fra før har BCS en intensjonsavtale med aluminiumsverket til Alcoa i Mosjøen vedrørende utnyttelse av karbon.

Øystein Stray Spetalens Saga Pure er største eier i BCS med 20,9 prosent av aksjene.  

– Viktig satsing

Den nye intensjonsavtalen med MON gjelder prosjektet CNF Arena, der ambisjonen er å etablere et ledende fagmiljø for bruk av karbonnanofiber (CNF).

Avtalen utgjør ifølge partene et viktig skritt nærmere gjennomføring av prosjektet.

– Med dette prosjektet sender vi i Vefsn kommune et tydelig signal om at vi tør å tenke nytt. Å bygge et nyskapende fagmiljø og dermed skape arbeidsplasser innenfor ny, grønn industri er helt i tråd med våre ambisjoner, sier Espen Isaksen, daglig leder i Mosjøen og Omegn Næringsselskap.

BCS-sjef Sagmo understreker hvor viktig prosjektet er for selskapet:

– Det grønne skiftet er viktigere enn noen gang, og teknologi som muliggjør karbonfangst og utnyttelse vil være sentralt for å få bukt med utslippsproblematikk i industrien. Derfor er dette prosjektet en viktig satsing for oss.