<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Globalt samarbeid for ESG-aksje – aksjen skyter opp

Vow Green Metals, Vow og en global metallprodusent skal samarbeide. Aksjen responderer rett opp.

Publisert 2. feb. 2022 kl. 10.44
Oppdatert 10. feb. 2022 klokken 10.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
SAMARBEID: Cecilie Jonassen, Vow Green Metals.  Foto: Andreas Klemsdal

   

Vow Green Metals (VGM) har signert intensjonsavtale med en global metallprodusent for å redusere karbonavtrykket i produksjonsprosessene, med potensial på produksjon av 50.000 tonn av biokarboner – trekull.

Ifølge avtalen forplikter VGM, Vow og produsenten seg til å samarbeide om utviklingen av et avansert og kommersielt konkurransedyktig biokarbonprodukt, som kan resultere i Vow Green Metals andre biokarbonanlegg.

Vow Green Metals bygger fabrikker som tilbyr fornybart kull til metallurgisk industri og har ambisjoner om å dekarbonisere den metallindustrien, ifølge børsmeldingen.

– En perfekt match. Vi er stolte av å støtte dette selskapet i deres reise mot bærekraftig produksjon og er imponert over de tydelige målene selskapet har, sier Cecilie Jonassen, adm. direktør i VGM.

Intensjonsavtalen består av en plan om å bygge et anlegg for 50.000 tonn biokarbon innen 2025, som kan føre til en industriell oppbygging av biokarbonproduksjon i løpet av de neste årene.

VGM-aksjen skyter opp 18 prosent etter nyheten.