<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FN-sjefen: Verden har ikke råd til mer grønnvasking

Mål om utslippskutt er ubrukelige dersom de ikke støttes av handling, sier FNs generalsekretær António Guterres torsdag.

Publisert 27. okt. 2022
Oppdatert 27. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
FNs generalsekretær António Guterres. Foto: Bloomberg

– Forpliktelser til netto nullutslipp er ikke verdt noe som helst uten planene, retningslinjene og handlingene som skal sørge for at det skjer, sa han etter at en ny FN-rapport ble sluppet torsdag.

Rapporten er fra FNs miljøprogram og tar for seg fremgangen mot forpliktelsene gitt av landene som undertegnet Parisavtalen i 2015.

FN har sett på målene de ulike landenes oppdaterte utslippsmål og skriver at det kun er nok til å kutte i underkant av 1 prosent av de globale utslippene. FNs miljøprogram konkluderer med at verdens klimaplaner gir kurs mot 2,6 graders oppvarming i løpet av dette av århundret.

Konklusjonen er i tråd med rapporten til FNs klimakonvensjon (UNFCCC), som ble publisert onsdag. Det er to ulike FN-organer som begge har sett på hvordan klimamålene vil virke inn på den globale oppvarmingen.

(NTB)