+ mer

Alle vil ha Toyota

Toyota girer opp produksjonen. 2004 ble et nytt rekordår.

Toyota melder om en produksjonsøkning på 10 prosent på verdensbasis i 2004. Totalt ble det produsert over 7,5 millioner biler, hvilket innebærer ny produksjonsrekord. Toyota-gruppen, bestående av Toyota, Lexus, Daihatsu og Hino produserte i 2004 totalt 4,45 millioner biler i Japan, en økning på 5 prosent. Toyota og Lexus alene sto for 3,7 millioner enheter.Fortsatt lages det flest Toyota i Japan, men den oversjøiske produksjonen øker stadig mer, og fortsetter denne takten vil Toyota snart bli mer global enn japansk.På hjemmemarkedet ble det solgt vel 2 millioner personbiler og 2,38 millioner biler totalt i fjor, en økning på 3,6 prosent. Hvis de såkalte minibilene holdes utenfor hadde Toyota en markedsandel på 44,4 prosent i Japan, 1,8 prosent mer enn i 2003.Det ble eksportert 7 prosent flere biler fra Japan til resten av verden i fjor, til tross for redusert eksport til flere viktige markeder. Den oversjøiske produksjonen trappes opp med nesten 20 prosent årlig, og det bygges nye fabrikker over hele verden. I 2004 ble det totalt produsert 3,09 millioner Toyota utenfor Japan. Økningen kommer ikke minst i Europa, der det er stor etterspørsel etter Avensis og Corolla Verso. Yaris produseres også stadig mer lokalt.Toyotas miljøfrier, Pris. Her i GT-drakt.
Motor