Det er billig å leie bil i land som USA, Frankrike og Tyskland, men Kroatia er dyrt. Det er billig å leie bil i land som USA, Frankrike og Tyskland, men Kroatia er dyrt. Eksempelvis kan du i USA leie en Pontiac Sunfire en uke for rundt 1.500 kroner. I Krotia er ukeleien for en Opel Astra over 4.000 kroner, fastslår Dagsavisen etter å ha innhentet tall fra de tre bilutleiefirmaene Avis, Budget og Hertz.I Norge ligger prisen inntil 4.173 kroner for en uke.- Prisnivå, skatter og avgifter varierer fra land til land. Det er dyrere å eie en bil i Norge enn i Tyskland, og dette reflekteres i leiebil-prisen. I USA leies det ut ekstremt mange biler, og dermed får man stordriftsfordeler. Kroatia er dyrt på grunn av høy risiko for tyveri av biler, sier markedsdirektør Espen Dyb Løvold i Avis.Prisene som er innhentet tar utgangspunkt i en VW Golf eller tilsvarende kjøretøy.- Leiebil er en kapasitetsindustri, akkurat som hotell og fly. Derfor varierer prisene etter hvor lang tid i forveien du bestiller, og om det er høy- eller lavsesong. August er for eksempel høysesong i Norge, og da er det dyrere å leie, sier Dyb Løvold til avisen.