Gullår for bilbransjen

Norske bilimportører tjente svært gode penger i 2004. Bedre år skal du lete lenge etter.

Motor

I dag slipper Opplysningsrådet for Veitrafikken de endelige salgstallene for 2004. Det skjer etter planen en eller annen gang i løpet av ettermiddagen. Allerede nå kan imidlertid Finansavisen fortelle at 2004 glir inn i historien som ett av de beste bilårene.Det samlede resultatet for de private bilimportørene økte med 45 prosent til 737 millioner kroner i fjor, hvilket gjør 2004 til ett av de beste bilårene noensinne. I samme periode økte omsetningen med 16,5 prosent til 17,2 milliarder kroner.Blant de privateiede importørene er det Bertel O. Steen og Harald A. Møller som er de definitivt største. Førstnevnte omsatte for 6,93 milliarder og satt igjen med en bunnlinje på 200 millioner. VW/Audi-importør Harald A. Møller satt igjen med 250 millioner på bunnlinjen av en omsetning på 4,8 milliarder.

Nyheter
Næringsliv